joi, 19 iunie 2014

Ancore de spiritualitate spre Dumnezeu 1.Solstitiu




                   Funcționăm dupa legi si principii care guvernează universul. Ar fi intelept sa acceptam acest lucru. Asa cum ar fi intelept sa acceptam ca si noi oamenii ca si orice alta entitate din univers avem funcții raportate la un timp si la un spațiu bine determinate .
                 Oare care este funcția entității numite Terra ? Răspunsul ar trebui raportat la univers ,la planeta însasi ca entitate si la toate formele de viata existente permanent sau ocazional pe ea .
                 Oare care este funcția omului venit pe planeta Pamant ? Suntem veniți  ca forme de energie bruta ce trebuie șlefuita prin efort personal si transformată in energie pura. Noi ne-am asumat ciclul de transformări pentru a ne desăvârși precum'' Tatal nostru este'' . Transformarea este e o forma de creatie . Pentru ca noi suntem cocreatori alături de Dumnezeu experimentam a ne creea pe noi in alta forma.
                   Acest proces de turnare a energiilor care suntem in alte forme necesita timp , spațiu ...
  Notiunile de timp si de spațiu au o sfera relativa pt ca  orice entitate din univers care evoluează se raportează la un anumit timp si spațiu definite ca puncte de plecare. Spre exemplu cand un om se naște el are coordonate de timp ( ora, minut , secunda) si coordonate de spațiu ( continent,tara , oraș) cand i s-a permis revenirea pe planeta .
                  Daca am avea percepția ampla a cadrului de evolutie oferit de intruparea pe Terra am înțelege ca ni se creează condiții de transformare in fiecare zi , poate chiar in fiecare clipa .
                 Transformarea noastra , a oamenilor se poate desfășura in varianta coercitiva sau in varianta liber consimtita . Varianta coercitiva reprezintă drumul greu ,dur ,neasumat, fara nivel de conștienta cu multe poticneli sau piedici menite sa te atentioneze ca ai abordat o cale gresita. Este varianta in care pare ca totul iti este potrivnic. Aceasta este forma prin care ti se arată ce ai ales o cale gresita si esti constrâns sa te repliezi sau sa te repoziționezi pt o alta abordare a situației poate chiar a vieții .Varianta liber consimtita reprezintă traseul ușor  de  evolutie in care ai senzația ca toate ușile ti se deschid . Acesta este calea prin care un suflet cu nivel înalt de conștienta consimte ca cel mai bine este sa facă voia lui Dumnezeu care le știe El , oricum pe toate ,,facă-se voia Ta ".
                   Aceasta ar trebui sa fie abordarea prin care oamenii ar putea evolua constient si rapid.
                   In cursul unui an terestru se ivesc cateva momente reale de ajutor . Sunt momentele in care vine aport de energie dinspre alte entități mult evoluate fata de noi,pamantenii.Aceste momente pot fi numite ancore spre Dumnezeu .
    Solstitiile împreuna cu Nopțile magice sunt un astfel de moment.
Solstitiul de vara,21 Iunie
1. dpdv astronomic -  marchează începutul verii astronomice ;pe 21 Iunie 2014 ora 13.51min in emisfera nordica Soarele se ridica deasupra orizontului la unghiul maxim si intervalul diurn are durata maxima. Prin urmare vom avea cea mai lunga zi(15 ore)si cea mai scurta noapte(9 ore).Simultan in emisfera sudica  are loc solstitiul de iarna ;
2.  dpdv astrologic solstitiul de vara marchează intrarea Soarelui in zodia Racului ;
3. dpdv crestin - ortodox  ,solstitiul corespunde cu sărbătoarea nasterii Sf. Ioan Botezătorul , Inaintemergatorul si deschizător de drumuri spre Dumnezeu ;
4. dpdv esoteric marchează momentul  in care ,in marea lui iubire pentru noi ,,Soarele sta'' 15 ore oferindu-ne maxim posibil de lumina. Este clipa in care , oamenii cu un maxim de conștienta  pot lustrui, fateta, retușa  calități , capacitati , conducte care sub lumina Soarelui pot deveni strălucitoare .Este ziua in care ne putem conecta propriile rezervoare la rezervorul Soarelui .
    Acesta poate fi momentul unui maxim. Un maxim pentru trup( lustruit in 42 de zile de post , (postul Pastelui ) , un maxim pentru sufle t(lustruit in 42 de zile pana la Rusalii ),un întreg format din trup si suflet extrovertit spre spirit .
5.dpdv subtil se deschid porțile de comunicare ale Mamei Pamant spre anumite niveluri ale cerului respectiv spre ierarhia de nivel 3 numita ierarhia Arhailor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu